
Гoлoвними вoрoгaми шкіри виявились прoдукти, щo містять глюкoзу і цукoр. Тaкoгo виснoвку дійшли дієтoлoги з інституту функціoнaльнoї мeдицини (ІФМ) СШA. Тaкі продукти, на їх думку, пришвидшують старіння шкіри, зниження її тонусу і еластичності. Мова про цукор, а також продукти, що містять глюкозу: мед, мюслі тощо, пише expres.ua.
Дієтологи стверджують, що перевищення вживання глюкози навіть на 20% вище добової норми призводить до незворотних процесів старіння шкіри. Вони пов’язують цей факт зі здатністю глюкози руйнувати структуру протеїнів (білків) в організмі людини, в тому числі і колагену. А саме колаген відповідає за пружність і
еластичність шкіри.
При тім фахівці ІФМ запропонували формулу розрахунку добової норми споживання глюкози: слід помножити вагу людини (в кг) на число 2.6, отримаєте норму в грамах. Наприклад: 70 кг х 2.6 = 182 грами.
А щоб не перевищувати добової норми глюкози, дієтологи рекомендують їсти більше овочів, нерафінованої олії, морської риби, зелені, бобових, кунжуту. У цих продуктах є мало глюкози, зате багато вітамінів і антиоксидантів, які сприяють збереженню молодості шкіри. Наприклад, в 100 грамах буряка міститься всього
6,7 грам глюкози, в 100 грамах сиру — 2 грами, в 100 грамах капусти — 4 грами. У той час, як в 100 грамах рису — 62 грами глюкози, а в рафінаді — 99!
Тому дієтологи радять відмовитися від цукру, замінивши його медом (не більше 2-3 чайних ложок в день), а також знизити споживання цукерок та випічки.