
Цe смaчний і кoрисний фрукт, мeні він дoпoміг впoрaтися із зaлізoдeфіцитнoю aнeмією! Спрoбуйтe і ви!
Грaнaт бaгaтий aнтиoксидaнтaми і xaрaктeрнo низьким вмістoм калорій, що робить його дуже рекомендованим фруктом для поліпшення нашого загального фізичного стану, як усередині, так і зовні.
Гранат — це плід, захищений твердою шкірою, яка приховує у внутрішньому просторі безліч насіння, покритого м’ясистим і соковитим м’якушем, що корисно, завдяки високому вмісту антиоксидантів.
Сік граната у вільному доступі круглий рік, сік містить поживні речовини, які чинять благотворний вплив на серце, рак і довголіття.
Гранат не має насиченого жиру або холестерину, він багатий вітамінами С і Д і клітковиною, яка приносить користь травній системі.
Ось основні переваги для нашого організму регулярне вживання граната:
1. Серце
Вживання граната або його соку здатне знижувати рівень холестерину через унікальну комбінації поліфенолів, які знижують рівень поганого холестерину в крові і приносять користь серцю.
Гранати не лише запобігають серцевим захворюванням, але і здатні повернути назад атеросклероз: всього 60 мл гранатового соку в день впродовж року зменшує атеросклеротичні ураження на 35% і збільшує загальну антиоксидантну активність в крові на 130%.
2. Артрит
Екстракт граната може запобігти початку остеоартриту, тому що він здатний інгібірувати ферменти, які руйнують хрящ, що різко знижує об’єм запалення в тканинах.
3. Шкіра
Екстракт граната може захистити шкіру від шкідливої дії ультрафіолетового світла, UVA і UVB променів. Крім того, він здатний стимулювати регенерацію епідермісу.
4. Рак
Щоденне вживання гранатового соку може затримати прогрес раку передміхурової залози через природні протизапальних властивості і високого вмісту антиоксидантів.
Вважається, що вживання граната у поєднанні з іншими фруктами і овочами є ключем до уповільнення розвитку раку, включаючи рак легенів.
Існує також чітке свідоцтво того, що екстракт граната чинить протипухлинну дію на шкіру.
terrawoman.ua